Verzamelaar - Collector

Lezen is vrij op dit forum.
Een aantal functies werken niet als je niet bent ingelogd.
Wil je ten volle dit forum genieten en meedoen, wordt dan lid door je te registreren.
Activeer je lidmaatschap via de mail die je krijgt en log in.
Verzamelaar - Collector

Communiceer met verzamelaars.


  Beatrix Potter en luisterboeken. (te koop)

  Deel
  Marjacco
  Marjacco
  Admin

  Aantal berichten : 1449
  Registratiedatum : 24-12-08

  Beatrix Potter en luisterboeken. (te koop)

  Bericht van Marjacco op za 5 jun 2010 - 11:55

  http://www.luisterrijk.nl/luisterboek/128/het-grote-luisterboek

  Het grote luisterboek
  Beatrix Potter
  Verschillende verhalen over Pieter Konijn, Benjamin Wollepluis, Poekie Poes en de andere dieren uit de wereld van Beatrix Potter. De hoorspelen zijn gebaseerd op de televisie-animaties The world of Peter Rabbit. Leeftijd: 4+
  dierenhoorspelleeftijd 4-6vertaald uit het engels

  Formaat: mp3
  Spreker(s): Martin Brozius, Wim Schippers, Carol van Herwijnen, Wouter Hofstee Holtrop, Harr
  Jaar van uitgave: 2002
  Uitgever: Uitgeverij Rubinstein
  Oorspronkelijke uitgever: Frederick Warne & Co.
  Speelduur: 3 uur 24 min
  Bestandsgrootte: 189 MB
  ISBN cd-versie: 9789054445623
  Adviesprijs cd-versie: € 24,95
  Luisterrijk download-prijs: € 19,94

  Beschrijving
  "Er waren eens vier konijntjes. Ze heetten Flopsie, Mopsie, Wipstaart en Pieter. Ze woonden met hun moeder in een diep hol onder de wortels van een grote dikke dennenboom."

  Uit: Het verhaal van Pieter Konijn en Benjamin Wollepluis.

  Dit verzameld werk bestaat uit verhalen uit de wereld van Pieter Konijn en zijn vrienden.

  Met in de hoofdrol: Pieter Konijn, Benjamin Wollepluis, Heer Vos, de Wollepluiskonijntjes, Minetje Miezemuis, Poekie Poes, Jozefien Kwebbeleend, Vrouwtje Plooi, Jeremias Hengelaar, Biggetje Goedhart, Ronald Rat, Twee Soute Muizen en Diederik Stadsmuis.

  De klassieke verhalen van Beatrix Potter uitgebracht in originele luisterversies met de stemmen van o.a. Martin Brozius, Wim T. Schippers, Carol van Herwijnen, Wouter Hofstee Holtrop, Harry Geelen en vele anderen.

  Inhoudsopgave
  De avonturen van Pieter Konijn en Benjamin Wollepluis
  Pieter Konijn kan maar net ontsnappen als meneer Verhoef hem betrapt in zijn moestuin. Dus is het wel zo'n goed idee van Pieters neefje Benjamin Wollepluis om nog eens terug te gaan?

  Het avontuur van Heer Vos
  De zeven kleine Wollepluiskonijntjes worden vermist. Benjamin Wollepluis gaat samen met Pieter Konijn op zoek naar zijn kinderen. Wat zat er toch in die zak die Dirk Das naar het huis van de sluwe Heer Vos bracht?

  De avonturen van de Wollepluiskonijntjes en Minetje Miezemuis
  Met hun buikjes vol sla en andere lekkernijen liggen Benjamin Wollepluis en zijn familie te slapen in de tuin van Meneer Verhoef, de boze buurman, zich onbewust van het gevaar dat loert. Kan de keurig nette Minetje Miezemuis hen nog op tijd redden?

  De avonturen van Poekie Poes en Jozefien Kwebbeleend
  De tuin is niet de beste plek om te spelen als je zondagse kleren aan hebt, merken Poekie Poes en zijn zusjes Miekie en Mollie. En ook niet om rustig te broeden, vindt Jozefien Kwebbeleend. Maar die gastvrije heer in het bos heeft weinig goeds in de zin met haar eieren...

  De avonturen van Vrouwtje Plooi en Jeremias Hengelaar
  Hoe komt Vrouwtje Plooi aan al die kleine kleertjes? En wat is er met Jeremias Hengelaar gebeurd? Hoe komen zijn handen zo kapot en waardoor is zijn regenjas zo vies?

  Het avontuur van Biggetje Goedhart
  Biggetje Goedhart gaat met zijn broertje Alexander naar de markt, maar verliest hem al snel uit het oog. In de boerderij vindt hij -achter slot en grendel- een nieuw vriendinnetje. Samen gaan ze de vrijheid tegemoet.

  De avonturen van Ronald Rat of de Kattesaucijs
  Een lekkere kattesaucijs, dat zou Ronald Rat wel lusten. Dus is het niet zo slim van Poekie Poes om juist nu in de gangen van Ronald Rat te verdwalen. Zal Henk de Hond op tijd komen om Poekie te redden?

  De avonturen van Twee Stoute Muizen en Diederik Stadsmuis
  Tommie en zijn vrouw zijn op zoek naar eten in het poppenhuis en maken daarbij een enorme rotzooi. Diederik Stadsmuis, een echte heer, krijgt onverwachts bezoek van Pimmie, een plattelandsmuis. Pimmie is per ongeluk in de stad terecht gekomen en voelt zich er niet op zijn gemak. Diederik helpt hem naar huis te komen.


  Over de auteur
  De Engelse illustratrice en schrijfster Beatrix Potter (1866-1943) groeide op in een rijke familie. Haar talent voor schilderen erfde ze van haar ouders, die beiden voor hun plezier schilderden. De zomers bracht de familie door in Lake District. Beatrix had bij haar eerste bezoek aan de streek haar hart aan het beboste landschap verloren. Ze zou er de rest van haar leven steeds naartoe terugkeren. Van het geld dat ze verdiende met haar boeken, kocht ze er verschillende landerijen en huizen, die nu als museum zijn te bezichtigen. Je zou bijna denken dat je in haar boeken loopt... Het begon allemaal met prentbriefkaarten, van muizen, konijnen en andere bosbewoners. Beatrix Potter werd er beroemd mee, nog voordat zij in 1902 Het verhaal van Pieter Konijn schreef, waar ze zwart-wit tekeningen bij maakte. Al snel bleek een uitgever bereid het boekje officieel uit te geven, nu met illustraties in kleur. Van de opbrengst van haar eerste boekjes kocht ze een boerderij in haar geliefde Lake District. De omgeving van haar huis kun je herkennen in haar vele illustraties: de boerenerven in Josefien Kwebbeleend bijvoorbeeld en de viswaters in Jeremias Hengelaar. Beatrix Potter schreef en tekende veel, maar was tegelijkertijd steeds vaker bezig op haar boerderij. Ze fokte een speciaal soort schapen en zette zich in voor het behoud van de natuur.
  (Bron: Leesplein
  Zie ook de officiele homepage van Beatrix Potter op www.peterrabbit.com

   Het is nu wo 23 jan 2019 - 17:46