Verzamelaar - Collector

Lezen is vrij op dit forum.
Een aantal functies werken niet als je niet bent ingelogd.
Wil je ten volle dit forum genieten en meedoen, wordt dan lid door je te registreren.
Activeer je lidmaatschap via de mail die je krijgt en log in.
Verzamelaar - Collector

Communiceer met verzamelaars.


  Kabouters op postzegel.

  Deel
  Marjacco
  Marjacco
  Admin

  Aantal berichten : 1449
  Registratiedatum : 24-12-08

  Kabouters op postzegel.

  Bericht van Marjacco op za 26 nov 2011 - 11:15

  Voor uitgebreide beschrijving
  Post.nl
  Postzegelnieuws Nederlandse Kabouters

  Op 1 oktober brengt TNT Post een combinatie uit van twee verschillende postzegelvellen: 100 jaar Nederlandse Mycologische Vereniging en Nederlandse Kabouters. De jubilerende Mycologische Vereniging bevordert de kennis en het in stand houden van paddenstoelen.

  TNT Post brengt het postzegelvel Nederlandse Kabouters uit als luchtige aanvulling op 100 jaar Nederlandse Mycologische Vereniging, dat een meer wetenschappelijke uitstraling heeft. Nederlandse Kabouters omvat twee maal vijf unieke Prioritypostzegels, met een frankeerwaarde van € 0,75 per stuk. Naast het postzegelvel brengt TNT Post een postzegelmapje en een eerstedagenvelop uit. Daarnaast verschijnt een themaboek Kabouters en paddenstoelen.  ONTWERP

  "Al bestaan kabouters niet – toch oefenen ze een sterke aantrekkingskracht uit, ook op volwassenen", aldus Dennis Koot, ontwerper van het postzegelvel Nederlandse Kabouters.
  "De kabouterfiguren zijn op een speelse manier afgebeeld, zonder kinderachtig te zijn. Ik heb gekozen voor bekende kabouters uit Nederlandse verhalen, vanwege de herkenbaarheid bij de verzenders en ontvangers van verschillende generaties. Volwassenen kennen de kabouterhelden nog uit hun jeugd en hebben waarschijnlijk vele goede herinneringen aan hen".

  Alle geselecteerde kabouterfiguren stammen uit de vorige eeuw. De uitverkorenen zijn: Pinkeltje van Dick Laan; Paulus de boskabouter van Jean Dulieu; Piggelmee van L.C. Steenhuizen, Wipneus en Pim van Leonardus van der Made en anderen; en de Kabouter van Rien Poortvliet. Bijzonder aan Piggelmee is dat die optrad in reclames voor een koffiemerk, vandaar dat hij is afgebeeld met een grote koffiepot en een geurend kopje koffie.

  ...........
  Ondanks, of juist door het seriematige kleurenstramien dragen de kabouterfiguren hun eigen speelse sfeer met zich mee. Door de afbeelding van bladeren, boomtak of paddenstoel zijn de kabouters geplaatst in hun oorspronkelijke leefomgeving, de natuur. Daardoor wordt de band met het paddenstoelenvel 100 jaar Mycologische Vereniging Nederland op een inventieve wijze benadrukt.


  ...........
  VERKOOP/GELDIGHEID
  De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij de Collect Club in Groningen, via de Onlinewinkel op www.tntpost.nl en bij de reguliere verkooppunten. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.

  © 2008 Koninklijke TNT Post BV
  Marjacco
  Marjacco
  Admin

  Aantal berichten : 1449
  Registratiedatum : 24-12-08

  Re: Kabouters op postzegel.

  Bericht van Marjacco op za 26 nov 2011 - 11:38

  Pinkeltje van Dick Laan  Paulus de boskabouter van Jean Dulieu  Piggelmee van L.C. Steenhuizen  Wipneus en Pim van onder meer Leonardus van der Made
  De Kabouter van Rien Poortvliet  .

   Het is nu wo 23 jan 2019 - 17:46